Katho's Fraction Growing Post
Question 1:
Question 2:
Question 3:
http://www.algebraonline.com/equivalentfractions2.htm
This site shows you instructions on how to find equivalent fractions.
Question 4:
a) Garry ate 5/6 slices of mushroom pizza and 4/5 slices of cheese pizza. How much did Garry eat all together?
b) Danny had 2 3/6 of an Aero chocolate bars, he gave 1 2/6 to his best friend Arnold. How many pieces of chocolate bar did Danny have left?
Question 5:

Question 6:
http://www.themathpage.com/ARITH/addfractionssubtractfractions1.htm
This site shows how to add and subtract fractions and shows solutions.
8 Comments:
cool pics
answers:
4.a) 5/6+4/5
25/30+24/30=49/30
49/30=1 3/10
he ate 1 3/10 altogether
4.b) 2 3/61 2/6=1 1/6
he had 1 1/6 chocolate bars left
By Rebecca G 817, at 10:05 PM
hey, i like your pics. they're so.... purple! haha.
a) Garry ate 5/6 slices of mushroom pizza and 4/5 slices of cheese pizza. How much did Garry eat all together?
5/6 + 4/5
5/6 = 6x5=30 5x5 = 25
4/5 = 5x6=30 4x6 = 24
25/30 + 24/30 = 49/30 = 1 3/10
b) Danny had 2 3/6 of an Aero chocolate bars, he gave 1 2/6 to his best friend Arnold. How many pieces of chocolate bar did Danny have left?
2 3/6  1 2/6 = 1 1/6
Danny had 1 1/6 chocolate bars left.
By LeyLey817, at 6:44 PM
4A) 5/6 +4/6
denom=6 numerator=9
9/6 improper
1 3/6 = 1 1/2
B)2 3/6 subrtacted by 1 2/6
= 1 1/6
GREAT JOB !!:)
By kahlah120, at 9:49 PM
This comment has been removed by a blog administrator.
By Maureen.R873, at 12:49 AM
AWESOME PICS :)
answers:
a)
5/6 + 4/5
5/6 = 5x5=25 6x5=30
4/5 = 4x6=24 5x6=30
25/30 + 24/20 = 49/30 OR 1 3/10
b)
2 3/6  1 2/6 = 1 1/6
By Maureen.R873, at 12:51 AM
4a] Garry ate 5/6 slices of mushroom pizza and 4/5 slices of cheese pizza. How much did Garry eat all together?
5/6 + 4/5 = 5(5)/6(5) + 4(6)/5(6) = 25/30 + 24/30 = 49/30 = 1 19/30
4b] Danny had 2 3/6 of an Aero chocolate bars, he gave 1 2/6 to his best friend Arnold. How many pieces of chocolate bar did Danny have left?
2 3/6  1 2/6 = 1 1/6
 
nice post :)
By himynameisingrid, at 7:46 PM
5/6+ 4/5
25/30 + 24/30= 49/30
1 19/30 is my answer
2 3/6  1 2/6
1 1/6
same denominators subtract whole then subtract numerator
awwsomeooo poost x)
By Stephanie873, at 8:50 PM
4a)5/6=25/30 and 4/5=24/30
25/30+24/30=49/30=1 19/30
b)2 3/61 2/6=1 1/6
By kEVIN, at 11:40 PM
Post a Comment
<< Home